Macbook (air) – Unable to connect to an 802.11n Wi-Fi network

Afgelopen week kocht ik een macbook air (medio 2013) en kon ik er niet mee connecteren met mijn 802.11n (5Ghz) netwerk thuis.

Symptomen

Ik kreeg telkens volgende foutmeldingen.

  • Wanneer het wachtwoord nog niet gekend was in de “Sleutelhanger”, kon ik mijn wachtwoord opgeven maar kreeg ik de melding: “Neem contact op met de netwerkbeheerder.”

Schermafbeelding 2013-10-06 om 11.43.47

 

  • Wanneer het wachtwoord wel gekend was in “Sleutelhanger” en ik selecteerde mijn SSID, kreeg ik de foutmelding: “Er heeft zich een time-out met de verbinding voorgedaan.”.

Schermafbeelding 2013-10-06 om 11.42.44

Oplossing

Na lang gezocht te hebben (met Google vind je heel wat maar niet de oplossing) en heel wat geprobeerd te hebben, na ook met Apple Care gebeld te hebben (waar men mij niet kon helpen) en na mijn MacBook binnen gebracht te hebben in een Service Center (waarna ik hem terug ophaalde omdat ik het ondertussen gevonden had door mijn partner die net dezelfde MacBook kocht en dezelfde problemen had), had ik de oplossing gevonden!

Op de router die ik heb (een D-Link DIR-868L), staat een instelling (WMM) en die moet ingeschakeld zijn!

Schermafbeelding 2013-10-06 om 11.44.16

Later gebruikte ik even de termen “macbook WMM” in Google, en inderdaad, er kwam een KB-fiche van Apple support tevoorschijn die het probleem en de oplossing ook beschrijft: http://support.apple.com/kb/TS3727.

Hopelijk kan ik met deze post heel wat andere mensen verder helpen die net hetzelfde probleem ondervinden.

Leave a Reply

%d bloggers like this: