Laat het retina scherm van uw MacBook (Pro) vervangen

In augustus 2015 kocht ik een MacBook Pro 13″ (early 2015) met retina scherm. Het retina scherm zou een fantastisch scherm moeten zijn met zicht uit alle hoeken, mooie natuurgetrouwe kleuren en weinig reflectie. Het is nu net met de anti-reflecterende coating dat het fout kan lopen.

Probleemomschrijving

Zelf heb ik ondervonden dat er olie-achtige vlekken ontstonden aan de randen van het scherm. Maar ook mijn studenten meldden mij gelijkaardige problemen tot zelfs grote zichtbare vlekken in het midden van hun scherm. De vlekken ontstaan doordat de anti-reflecterende coating loslaat van het scherm. Onderstaande foto’s geven een beeld van hoe die vlekken eruitzien.

Herstelling

Niettegenstaande Apple op dit moment publiek geen programma heeft voor de vervanging of reparatie (zie lijst programma’s), aanvaarden ze dergelijke toestellen toch voor herstelling in een Apple Store, Switch, Lab9, … Meer nog, indien u Apple Store belt, dan deelt men mee dat u uw scherm bij een dergelijk probleem kan laten vervangen tot 4 jaar na aankoopdatum van het toestel.

Zelf heb ik alvast mijn MacBook aangeboden bij Switch voor een vervanging van het scherm en heb ik op dit moment terug een MacBook Pro die er als nieuw uitziet. Hieraan heb ik zelf geen kosten gehad. Bij Switch lieten ze mij zelfs weten dat ze dagelijks/wekelijks mensen over de vloer krijgen bij wie het scherm van hun toestel vervangen moet worden.

Mijn advies? Indien u zelf dergelijke vlekken op uw retina scherm ziet verschijnen, bel Apple Support of spring binnen bij een Apple gecertificeerde hersteller (Switch, Lab9, …) voor een vervanging. De aankoop van een Apple toestel is duur waarbij je dan ook wel kwaliteit verwacht en een oplossing indien er zich een probleem zou voordoen.

Bronnen van foto’s:

Leave a Reply

%d bloggers like this: